Raise your glass: Night Shift Brewery construction nearing completion

It has been a big week for the brewers at Night Shift Brewing. First their Massachusetts Farmer-Brewery license was approved.

If you have been following any of the upheaval around this issue you know there were big changes and lots of lively discussion when it seemed that the state licensing agency might change the entire landscape which had allowed Massachusetts to flourish as a center of great beer-making. So this latest license approval is especially wonderful news for Night Shift Brewing and the nano- and micro- and craftbrew loving citizens of our region.

And if all that wasn’t enough, their commercial brewery space is nearing completion. Night Shift Blogging has a great new post about their journey with some nice artistic shots of the aMortonDesign Permit Set on the construction site (thanks for the shout-out guys!).

Our contact during this process was Mike O’Mara, a one-time architecture student who has turned his creative talents to being part of a team that figures out how to combine familiar ingredients in unexpected ways. Consider the Tripel Tangerine Turkey centerpiece of last Thanksgiving to get a sense of their culinary range. And, of course, there is a Taza Stout in the mix since their roots are in Somerville. Looking forward to trying all the Night Shift Brews soon and guessing which unique local ingredients are in the mix.

Old house learns some new tricks

This renovation was undertaken to provide more work, play, and storage space for a growing family. With both parents working from home and caring for an active toddler, every inch of space is valuable and multi-purpose. The existing Living / Dining / Playroom were open to the Kitchen but felt disconnected due to a high peninsula capped with granite. Within the Kitchen storage space was limited and the dark green paint color and cherry cabinets absorbed the ample natural light making the space feel dark and heavy.

We reconfiguring the peninsula to provide a usable work surface of bamboo counter at a lower height. The box shelf above is open to provide display space and allow light to move through. An existing built-in hutch was flipped into the back hallway to serve as linen and towel storage with bookshelves above. This enabled us to extend the peninsula to the wall, providing cut-outs in the baseboard for heat, and gain a full-depth storage cabinet. A custom hinged tabletop will be added to the back of the peninsula to provide additional space for work, crafts, or overflow  seating for large gatherings.

The next step is installation of puck lights below the box shelf and baseboard for the peninsula. Additional scope includes a bench seat with storage below for the Dining Room bay window; installation of a locally designed and manufactured pendant light by Tesselight; and new paint to pull everything together and provide a backdrop for the owners’ eclectic and bold collection of art and found objects.