Suburb Classic Ranch Redesign

Boston Suburban Redesign

Private Residence
Patrick Rogers Photography

This classic ranch-style home is sited on a large wooded lot ringed by lovely gardens of the owner’s design. The owner sought to integrate the living space, raise low ceilings, bring in more light, and improve the connection between indoor and outdoor. The front porch and entry sequence were problematic in that the exterior door opened directly into the Living Room. We reconfigured the front porch to include a gracious entry with cascading steps to the driveway. The new vestibule includes a bench seat and improved closet storage. The entry door is on axis with a bay of windows offering sweeping views to the gardens and woods beyond. The kitchen is updated and open to the Living and Dining rooms for entertaining.