Somerville MA Redesign

Stylish and Funky

Private Residence
Patrick Rogers Photography

This renovation was undertaken to provide more work, play, and storage for a growing family. The existing Living / Dining / Playroom were open to the Kitchen but divided by a high peninsula capped with granite. Reconfiguring the peninsula created a usable bamboo counter. The high box shelf offers airy display storage. A built-in hutch was flipped into the back hallway for linen, towel, and book storage. A custom hinged tabletop at the back of the peninsula provides additional space for work, crafts, or overflow seating for large gatherings. Bench seat in a bay anchors the dining table and collects toys and games; Tesselight pendant is locally designed and made; and new paint provides a backdrop for the owners’ eclectic and bold collections.